Založ si blog

Prečo kresťania nemôžu v Prešove hlasovať za kandidáta KDH Majerského

Kampaň pred voľbami do VÚC v Prešovskom kraji ukazuje, ako Alojz Hlina hazarduje s dôverou kresťanov ku KDH.

Myslím si, že predseda KDH Alojz Hlina to nemyslí s Prešovským krajom dobre a pritom tento región bol vždy baštou kresťanských demokratov. Prečo si to myslím? Nuž preto, lebo za vyše 20-ročnú oddanú podporu KDH sa Alojz Hlina tomuto kraju odvďačil tak, že vo voľbách do VÚC sa spojil s tými, ktorým kresťanskí voliči nikdy nemôžu odovzdať hlasy.

Alojz Hlina postavil ako kandidáta na predsedu Prešovského samosprávneho kraja primátora Levoče Milana Majerského. Na tom by nebolo nič zlé, keby nevytvoril širokú koalíciu, v ktorej sa nachádzajú aj liberálna SaS a jej podobná Nova. Tí, čo budú hlasovať za Milana Majerského, automaticky odovzdajú hlasy aj SaS, ktorá podporuje voľný predaj marihuany, potraty, odluku cirkvi od štátu a ďalšie veci, s akými nemôže kresťanský volič súhlasiť.

Nechcem nikomu radiť, ale možno by sa mali v KDH zamyslieť nad tým, či urobili dobre, keď na čelo svojej strany postavili Alojza Hlinu. Nový predseda odkláňa KDH od základných kresťanských princípov, spája sa so svojimi bratislavskými liberálnymi kamarátmi, ako sú Richard Sulík, Lucia Nicholsonová, Martin Poliačik či Gábor Grendel, a vôbec ho nezaujímajú názory ľudí žijúcich v regiónoch. Názor takého regiónu, akým je Prešovský kraj – bašta KDH, by pána Hlinu zaujímať mal.

Milan Majerský by mal ako kandidát na župana v Prešove oveľa väčšiu nádej na úspech, keby kandidoval len pod hlavičkou KDH. Avšak v spojení s liberálmi, ktorí nemajú s kresťanstvom nič spoločné, jeho kandidatúra vyznieva nedôveryhodne a jeho možnosti vyhrať voľby sa veľmi zužujú.
Alojz Hlina postavil jediného kandidáta na župana. A to práve v Prešove. Urobil to spôsobom, ktorý takmer určite povedie k prehre Milana Majerského. Po tom, čo KDH v roku 2016 vypadlo z parlamentu, potrebuje úspech ako soľ. V novembri 2017 sa ho očividne nedočká a ak bude takto pokračovať ďalej, nedopadne to dobre ani v komunálnych voľbách v roku 2018 a parlamentných v 2020.

Alojz Hlina politicky pochoval Milana Majerského. Urobí to aj s celým KDH?

(Majerského) Levoča je najhoršie hospodáriace okresné mesto v Prešovskom kraji

12.10.2017

Levoča je historickou výkladnou skriňou Slovenska. A alarmujúcim príkladom finančnej nezodpovednosti medzi okresnými mestami Prešovského kraja. Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejňuje veľa zaujímavých ekonomických štatistík. Pokiaľ ide o hospodárenie samospráv, priniesol zahanbujúcu správu o finančnom zdraví okresného mesta Levoča. Levoča je [...]

Ovládajú kandidáti na županov kompetencie VÚC?

27.09.2017

Kto si sľuboval od volieb Prešovského župana politickú drámu, bude veľmi sklamaný. To, čo predviedli na verejnej diskusii vyzývatelia Petra Chudíka, boli, ako sa hovorí, „kolotočárske“ reči. Časopis IMPRESO urobil veľkú službu obyvateľom Prešovského kraja. Zorganizoval verejnú diskusiu kandidátov na predsedu nášho vyššieho územného celku a aj keď sa jej nemohli [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

buggy

Som vyštudovaný zdravotník. Desať rokov som pracoval vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Prešove, no v súčasnosti sa živím ako podnikateľ - obchodujem s náhradnými dielmi. Žijem v Prešove a mám rád náš kraj. Zaujímam sa o dianie v regióne, venujem sa športu, autám, mojím koníčkom sú aj počítač a internet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 9489x
Priemerná čítanosť článkov: 3163x

Autor blogu

Kategórie